آموزشو پارتیشن بندی:Fdisk
 آموزشو پارتیشن بندی:Fdisk

 

پارتیشن بندی

 

 و پارتیشن بندی:Fdisk

 

 _1برای اینکه بتوان هارد دیسکی را پارتیشن بندی نمود ابتدا باید بوسیله دیسکت یا cd راه انداز  کامپیوتر را راه اندازی کنیم.(برای این کار میتوانید از cd:windows98 یا از cd:windows me استفاده کنید. و همچنین میتوان از فلاپی استفاده کرد که طرز درست کردن این فلاپی را به شما ارائه می دهیم.)

 


 آموزشو پارتیشن بندی:Fdisk

 

پارتیشن بندی

 

 و پارتیشن بندی:Fdisk

 

 _1برای اینکه بتوان هارد دیسکی را پارتیشن بندی نمود ابتدا باید بوسیله دیسکت یا cd راه انداز  کامپیوتر را راه اندازی کنیم.(برای این کار میتوانید از cd:windows98 یا از cd:windows me استفاده کنید. و همچنین میتوان از فلاپی استفاده کرد که طرز درست کردن این فلاپی را به شما ارائه می دهیم.)

 

 _2 اگر از cd:windows استفاده کردید باید پس از وارد شدن به قسمت نصب از آن خارج شوید تا با تایپ فرمان fdisk و فشردن Enter وارد پارتیشن بندی شوید.

 

3_ در این پنجره پیغامی می باشدمبنی بر اینکه هارد دیسک شما دارای حجمی بیشتر از MB512 است واگر نیاز دارید که پارتیشن DOS شما تا 2 GM باشد باید گزینه Large را تائید نمائید.کلید Enter را فشار دهید.

 

4_صفحه ای که مشاهده می کنید مختص Fdisk میباشد.

(صفحه 1 )

 

1. Creat DOS partition or Logical DOS Drive

1.جهت ایجاد پارتیشن

2.Set active partition

2.جهت فعال سازی پارتیشن

3.Delete partition or Logical DOS Drive

3.جهت از بین بردن و پاک کردن پارتیشن

4.Display partition information

4.جهت مشاهده تقسیمها و اطلاعات پارتیشن

 

5_اگر هارد دیسکی را به تازگی خریده اید و تا به حال آنرا پارتیشن نکرده اید از گزینه ی اول شروع نمائید اما با توجه به اینکه ممکن است هارد دیسک شما قبلا پارتیشن بندی شده باشد ابتدا پارتیشن بندی قبلی را پاک کرده و دوباره آن را پارتشن بندی می کنیم.لطفا عدد 3 را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

 

6_ در این صفحه 4 گزینه برای پاک کردن وجود دارد.از انتها شروع به پاک کردن می نمائیم.عدد3 را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

 

(صفحه 2 )

1.Delete Primary DOS Partition

2.Delete Extended DOS partition

3.Delete Logical DOS Drive(s) in the Extended DOS Partition

4.Delete Non-DOS Partition

 

7_ پارتیشن انتخابی همه ی درایوها به جز درایو C میباشد پس همه ی درایوها را یکی پس از دیگری با تایپ نام درایو انتخاب کنید و حذف نمائید.

 

8_ پیغامی ظاهر می شود که از شما می پرسد اگر درایو نام خاصی دارد در محل ظاهر شده یادداشت کنید.

 

9_ در  پیغام بعدی از شما صحت عمل انجا شده را در خواست می کند حرف Y را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

 

10_ درایو انتخاب شده حذف گردید.

(دقت نمائید که اگر درایوی را انتخاب کردید و حذف شد دوباره به همین جا برگردید تا  درایو بعدی را حذف کنید.)

 

11_ حال باید پارتیشن Extended را حذف نمود برای اینکار گزینه ی 2 از قسمت حذف درایوها (صفحه 2 ) انتخاب کرد.

 

12_ حال باید عملیات را تائید نمود برای این منظور حرف Y را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

 

13_ در این لحظه نوبت به حذف پارتیشن Primary می رسد گزینه ی اول را انتخاب کنید .عدد 1 را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

 

14_ اگر درایو C شما اسم خاصی دارد تایپ کرده و اگر ندارد Enter را فشار دهید و بعد از آن برای تائید عملیات حرف Y را تایپ و کلید Enter را فشار دهید.

 

15_ برای ایجاد پارتیشن گزینه ی اول از صفحه 1 را انتخاب کنید.عدد 1 را تایپ کنید وکلید Enter را فشار دهید.

 

16_ در این پنجره نیز گزینه اول را انتخاب نمائید.عدد 1 را تایپ کرده وکلید Enter را فشار دهید.

 

) صفحه 3 )

1.Create Primary DOS Partition

2.Create Extended DOS Partition

3.Create Logical DOS Drive(s) in the Extended DOS Partition

 

17_ پس از پر شدن درصد پنجره ای برای شما باز می شود که از شما میپرسد آیا می خواهید پارتیشن Primary با حداکثر حجم پر شود. در واقع همه ی حجم شما به درایو C شما اختصاص داده میشود.اگر می خواهید همه ی حجم شما به درایو C شما اختصاص بیابد حرف Y و اگر نمی خواهید حرف N را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

 

18_ در این موقع که درصد پر میشود در واقع سیستم شروع به آماده سازی می کنید و در نهایت حجم هارد دیسک را به نمایش میگذارد در این پنجره باید حجم پارتیشن اول یا همان درایو C را تعیین کنید.(هر یک گیگ (GB) مساوی عدد 1000 است.)

 

19_ اولین بخش پارتیشن بندی انجام گردید حال اگر همه ی حجم خود را به درایو C اختصاص نداده اید این بخش را نیز انجام دهید به صفحه ی ایجاد پارتیشن برگردید (صفحه ی 3 ) و عدد 2 را تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید.

 

20_ در این قسمت نیز درصدی پر که سیستم از آماده بودن هارد دیسک مطمئن میشود و باقی مانده حجم هارد را به شما نشان میدهد در ابتدا شما باید تمامی هارد را انتخاب کنید یعنی کلید Enter را فشار دهید.

 

21_ با این کار تمامی حجم باقی مانده به پارتیشن Extended اختصاص یافتحال اگر می خواهید حجم پارتیشن Extended را به چند درایو تقسیم کنید باید حجم انتخابی را نوشته و اگر نمی خواهید فقط کلید Enter را فشار دهید.

 

22_ اگر کلید Enter را فشار دادید تمامی حجم باقی مانده ی شما به درایو D شما اختصاص یافته و اگر حجمی را انتخاب کردید باید به همین جا برگردید و درایو های بعدی خود را بسازید.

 

23_ آخرین مرحله تعیین پارتیشن اکتیو است . گزینه ی دوم از صفحه ی اول را انتخاب کنید(صفحه 1 ) .عدد 2 را در این صفحه تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید.

 

24_ هرکدام از پارتیشن ها که می خواهید اکتیو(فعال) شود عدد مربوط به آن را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.سپس پارتیشنی که شما خوا ستید اکتیو می شود

 

25_ برای این که عملیات کامل شود یک بار کامپیوتر خود را Restart کنید(تذکر: با دکمهی کامپوتر خود این کار را نکنید یا با دکمه ی Esc و یا با سه دکمه یAlt+Ctrl+delete  )

 

26_ سپس به محلی که فرمان Fdisk را وارد کردید بروید و همه ی درایو های خود را فرمت کنید.

 

مثلا فرمت درایو C :

Format c:/u

 

) تذکر:فاصله ی بین format و نام درایو را فراموش نکنید.)